söndag 27 februari 2011

Till min bror!

Husse målade en minnesbild till vår Bossekatt....
Han själv ville stå kvar och pilla ett bra tag till, men det finns ju gränser!!! Ingen tvekan om att Bosse är och var en älskad katt i alla fall! Jag har varit jättedålig på att kommentera hos er andra, jag har läst men inte mer... Det kommer bli bättre nu i veckan! Husse lovar att hjälpa till, han har bara varit väldigt nere pga allt som hänt här hemma.... Massa FrejaPhalénekramar till er alla!!!

lördag 26 februari 2011

Jätteskojjig tävling!


Missa inte Hunddagbokens roliga tävling!!!
Den håller på till den 9e mars så än finns det tid!
Phalénekramar

torsdag 24 februari 2011

Kvällsvovvenaden

Även om gårdagen var tung för oss alla, (och kommer vara det väldigt länge) Så fick jag hem min nya väska. Eller ja, det är egentligen husse och mattes väska, men jag kom på att man ju nog kunde slappa rätt bra i den!
 När jag först testade var det lite läskigt...
 Sen kom jag på att man kunde hänga lite såhär najjsigt!
 På kvällen var det utgång... Hittade en hel del meddelanden!
 Som lästes ingående! Massor som hade lämnat notiser till mig sen sist!!!
 Visste att vi var på väg någonstans, men inte vart... Trodde att det kanske var till det här hotellet... Men där hade jag fel.
 Det var hit vi skulle! Till vår kinarestaurang... De fullkomligt älskar mig där så jag får komma in när vi hämtar mat!
Hemma igen var stämningen ju inte helt optimal, så för att muntra upp mig fick jag på mig en av mina fina t-shirts... Inte ofta jag får ha kläder inne så jag blev glad!! Det är nämligen så att jag älskar det, husse hade sina problem med det i början, men när han sett mig försöka klä på mig själv insåg han att det ju faktiskt var så!
Fast i vanliga fall drar han gränsen vid ute eller nyduschad... Nospussar!!!

onsdag 23 februari 2011

En mörk dag....

Vår älskade Bosse är i katthimlen....
Varken jag eller husse orkar med att skriva mer just nu.... Tack för er omtanke!

Varför Ajax heter Ajax

Man kan ju tycka att det är lite konstigt att min syster heter Ajax, som alla tvåbenta verkar ha fått för sig är ett pojknamn. Men om ni kommer ihåg när jag berättade om Mitt liv som hund (del 1) så pratade jag om vår bror Akilles som dödde och som egentligen skulle ha fått flytta hem till mina människor. Oförskämt när man tänker på det, för det är ju faktiskt MINA människor... Fast synd om honom så jag skäms faktiskt lite när jag tycker så. Men matte hade döpt honom till Ajax innan hon fick veta om hans hjärtfel och innan han inte fanns längre. Och när hon då valde en flicka istället. Som INTE var jag, (fattar ni vilken skitdålig smak hon har...) så bestämde hon att den flickan skulle få heta Ajax för att hedra minnet av vår bror. Fint tänkt men vilket löjligt namn egentligen. Så nu när jag har facit i tassen så är jag bara glad att hon inte valde mig. Utan att det istället blev husse som fick döpa mig den dagen jag äntligen fick mitt rätta hem. För Freja är ju det finaste en prinsessa kan heta. Ja jag vet att jag har varit dålig på att berätta del 2 men det är faktiskt slöhusses fel, fast att han har lovat så gör han bara sånt jobb och trist skit. Men han har sagt att det blir snart. Hmmm... Vågar man hoppas på det egentligen? 
Här är syrran när de var på 5 veckors besök... Inte helt stor, då var jag större!!! Inte lätt att tro om man ser oss idag.
Och här har hon flyttat hem till matte och husse, saken är den att när matte kallade henne för Ajax dag 1 så lyssnade hon och har gjort det sedan dess, ingen tvekan om att det är hon som är Ajax liksom!!! Lika lite tvekan om att det är hennes Unkas som hon sover med där, Samma sak där, första dagen hittade hon Unkas och hon bär omkring på honom fortfarande, snart 6 år senare, han är hennes käraste ägodel!!! (och tro mig, hon har många! Min garderob är liksom futtig i jämförelse)
Innan jag flyttade in var hon faktiskt kompis med den där katten!?! De både lekte och sov tillsammans...
Men hon har alltid varit en jäkla tuff tjej som lever upp till sitt namn (Ajax = Grekisk krigsgud, som förövrigt var den som bar en döende Akilles över slagfälten enligt legenden, ännu en fin sak att ha i åtanke )
Som sagt, en tuff flicka även som valp!!! Men faktiskt en väldigt snäll tuffingvovve... Säg nu bara inte till henne att jag skrev så! Då förlorar jag nog vad jag jobbat upp i respekt hos henne under åren...
Slutligen en superjättekram till min kattbror Bosse, han var snäll mot mig när jag var ny, ja ni ser ju!!! Han är fortfarande jättedålig, tyvärr blir det bara sämre... Husse och matte är jätteledsna och vill bara få de sista provsvaren nu. Jag gör vad jag kan för att trösta... Kan inte göra något mer tyvärr... Ska hjälpa husse att försöka ge honom vatten nu!!!  Phalénepussar!

tisdag 22 februari 2011

Vovvenad till videobutik

Idag var en helt vanlig måndag i vovvelandia... Men i söndags promenixade jag till videobutiken! Tog med Ajax och mina människor...
 Här är jag på väg! Väntar duktigt vid vägen...
 Och man måste ju nosa ordentligt i parken...
 Faktiskt lite överallt...
 Kollar läget och ser ut att prata med någon, undrar vem?
 Matte noterade att det blev jättelånga skuggor, såg rätt coolt ut!!!
 Jag inspekterade fontänen, den var igenspikad!!! Lite knas faktiskt...
 Såhär såg det ut i husses telefon när jag hoppade ner.
 Sen hittade vi en lattjo grushög! Lekte i den ett tag!
 Ännu en onödig väg där man måste vänta....
 Och vänta, och vänta....
 Men på andra sidan ligger videobutiken!
 Dags att hoppa upp till husse med andra ord!
Så att jag kommer upp och kan kolla bland filmerna såklart!
 Hem tog vi vägen genom gamla kyrkogården, där är ganska fint!

 Vart blev nu matte och Ajax av? Gömma sig sådär....
 Såg tuffaste staketet!!!
 Och här var det någon intressant mossa jag tittade på...
 Hyfsad utsikt här uppifrån faktiskt!
Avslutade rundan med att lurpassa på syrran lite, hon har ingen aning om att jag tänker skutta fram snart,,, Hihi!!! Hem och kolla film! Nospussar!!!

söndag 20 februari 2011

Bortsprungen husse

Igår snackades det om utgång och vi skulle springa ärenden och sånt, och mitt när jag står och väljer plagg för dagen tittar husse på klockan, tar sin rullbräda och bara försvinner!?! Utan vare sig matte, Ajax eller viktigast av allt MIG! Hur gick nu detta till undrar man ju, tokigt värre!
 Matte säger att han skulle till affärer innan de stänger, men vaddå, nog skulle de hålla öppet för oss liksom? Kommer ut utanför huset och tittar efter honom, men nej... Inte där, dags att leta...
 Till slut hittade vi honom! Han hade varit både i fiskaffären och på ica och handlat godsaker, till mig hoppas jag...
 Klart man blir glad när man är en sån bra spårhund som hittade husse alldeles själv! Man skulle nästan kunna tro att det var han matte pratade telefon med när vi gick där på gatan...
 Minsann inte bara Ajax som kan posera på elskåp!!!
 Jag har ju dessutom min tuffa skinnpaj så jag behöver inte ens ett målat sådant, även om det vore snyggare!
 Hittade ett kvarnhjul... Verkar lite konstigt att ställa ett sådant mitt i stan, inget vatten var där heller så man undrar ju lite hur de tänkt? Kanske det fanns en bäck där för länge sen... Fast de korkade människorna hade byggt det i sten så jag vette sjutton om det hade funkat ändå...
 Stannar till emellanåt mest bara för att visa alla hur snygg jag är...
 Ja ni ser ju vilka vackra landskap jag har här i betongdjungeln... Tur det finns mycket bra att läsa överallt här i alla fall!!!
 Husse halkade efter så jag fick kolla vad som hänt, det var ok, han tog bilder på oss ju! Då får man halka efter om det behövs!!!
 Stannade såklart till och nosade på braiga trädet! Det måste man om man går där... Och vi lämnade egna notiser också, det är tradition det med...
 Sen tyckte jag faktiskt att det fick vara nog, gått jättelångt, letat upp husse, modellat massor och kallt är det! Behövde en ordentlig mattekram!!!
Och sen fick hon snällt bära mig hem för jag ville inte alls promenada mer! (Tur vi var precis utanför vårt hus, annars hade jag nog inte lyckats med att få bli buren) Allt som allt en helt ok runda, fast idag hoppas jag på lite mer gräs och buskar faktiskt!!! Nospussar till er alla!!! Vuff =)

lördag 19 februari 2011

Lägenhetspassning och Regiondjursjukhus

Det blev inga inlägg igår... Och inte fick jag mycket uppmärksamhet heller... För min kattbror Bosse är massa sjuk =( 
 Bosse är gammelkatten, nästan 17år gammal. Så husse och matte åkte djursjukhus och träffade veterinär med honom...
 Där tog de massor av prover och ultraljud och röntgen, husse och matte vakade över honom hela tiden såklart!
 Under tiden fick Bosse dropp, han behövde mycket vätska, han var jätte uttorkad och mådde inte alls bra.
 En gång för länge sen vägde Bobbo 8 kilo, för två år sedan var det 4 och nu är han nere på futtiga två... Matte och husse är rädda att han kanske inte finns länge till... Veteridoktorn sa att det kunde vara något med sköldkörteln om de hade tur, då går det att behandla och så blir han bra igen! Men risken är stor att han har cancer i levern som kan ha spridit sig tyvärr...
 Mina människor är i alla fall glada att han fått komma hem igen, och jag med såklart! Nu matas han varje timme och de ger honom vätska med spruta i munnen så han får i sig mycket vatten...
 Husse köpte en fin rosa filt till mig på sjukhuset!!!

Givetvis lånade jag ut den till Bosse, det är ju jättesynd om honom som är sjuk!!! Nu ska vi ut på promenix i stan och springa ett par ärenden... Jag är tillbaka lite senare! Phalénekramar!!!